Koffie

Alleen de beste koffie

De koffieboon is de basis voor een goed eindproduct. Met Fascino zijn wij verzekerd van de allerbeste, eerlijke en duurzame koffie. Gebrand met liefde, passie en expertise voor het vak en diversiteit aan koffie.

Dagelijkse “finetuning” en gedegen onderhoud van molens en koffiemachine garandeert samen met de geschoolde barista een constante, goede koffie.

Espresso La Morelia

Onze Espresso Guatavita dankt zijn naam aan het Guatavita meer in Colombia. De Espresso Guatavita heeft Fascino in samenwerking met The Coffee Quest geselecteerd. The Coffee Quest is een groene koffie importeur die exclusieve single origin koffie’s importeerd die ze vaak zelf, ter plekke selecteren en voldoen aan hun hoge standaard.

Onze Expresso Guatavita is een Direct Trade koffie in ”optima forma”. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Onkruid en ongedierte worden bestreden met biologische technieken.
Verder is er aandacht voor irrigatiesystemen en de omgang met bedreigde vogelsoorten. Een gedeelte van de opbrengst word weer geïnvesteerd in de boeren om zorgen dat de kwaliteit te borgen en te verbeteren. De molen voor de Espresso Guatavita hebben wij afgesteld voor een heerlijke koffie. Dankzij zijn groei op 2000 meter bevat deze koffie amper cafeïne, maar heeft ze toch een mooie volle en romige smaak met zoete tonen van chocolade en een krachtig afdronk.

Espresso Romana

Dit is een stevige espresso melange die toch door zijn romigheid en zoete smaken heel vriendelijk en open van karakter is. Voorzien van een mooie crema is de Espresso Romana een koffie die zich de hele dag door laat drinken en die eigenlijk bij elke koffieliefhebber wel in de smaak valt. De ideale koffie als basis voor een krachtige espresso, maar ook een koffie die juist door zijn romige, zoete karakter de hele dag door gedronken kan worden. De smaken blijven goed overeind wanneer gebruikt als basis voor cappucino en/of andere melkspecialiteiten.


De Espresso Romana is een espresso melange om een constante en unieke smaak te kunnen garanderen. Voor deze melange worden bonen gebruikt uit diverse landen:

– Guatemala: voor een mooi karakter en wat stevigheid.
– Brazilië: voor zoetige smaken en een begin van de romige chocolade.
– Ethiopië: voor wat frisse tonen en wat lichtigheid in deze melange.
– Colombia: voor de chocoladeboom en een schitterend crema.